Missie

Solidum ziet het als zijn missie om een aangenaam thuis te creëren voor de ouderen in Vlaams-Brabant. Dat betekent voor ons een plek waar je je veilig voelt en waar je het leuk vertoeven vindt. Daarom doen onze woonzorgcentra er alles aan om onze bewoners een echt thuisgevoel te geven. Daarnaast streven al onze voorzieningen er dag na dag voor om te groeien en verbeteren in hun taak om voor elke bewoner een aangenaam verblijf te creëren. Om het verblijf zo aangenaam mogelijk te maken, kiezen we voor een continu evoluerende aanpak, aangepast aan jouw persoonlijke wensen en noden.

Visie

Omdat niet iedereen dezelfde zorg nodig heeft of wenst, proberen we bij Solidum aan zo veel mogelijk verschillende noden en wensen te voldoen. Daarom voorzien we vier verschillende woon- en leefvormen: assistentiewoningen, dagverzorgingscentra en woonzorgcentra voor kort- en langverblijf. Of het voor eventjes is, of voor wat langer, je kan altijd bij Solidum terecht voor een op jouw persoon aangepaste woon- en leefvorm. Zorgverlening betekent voor ons trouwens meer dan enkel de fysieke zorg. Wij hechten er veel belang aan dat ouderen ook aan hun creatieve en sociale noden kunnen voldoen. Daarom organiseren onze woonzorgcentra zo veel mogelijk activiteiten zodat onze bewoners zich volop zowel fysiek, creatief als sociaal gebied kunnen ontplooien en ontspannen. Je kan altijd bij Solidum terecht voor een persoonlijke begeleiding in het constructief ouder worden en plezier vinden in wat het leven nog te bieden heeft.

Waarden

Onze naam “Solidum” vormt de basis van onze waarden. We streven ernaar om een vaste, betrouwbare en stabiele waarde te zijn in de ouderengemeenschap. Daarvoor baseren we ons op drie pijlers.

  • Ten eerste is het voor ons enorm belangrijk dat de bewoner en zijn familie inspraak hebben in het zorgtraject. Om daartoe te komen trachten we op zo veel mogelijk momenten en manieren de mening van de bewoner en zijn familie te vragen. Zo komen we tot een constructieve, persoonlijke manier van ouder worden waarbij de oudere zelf zijn leven en wonen in het woonzorgcentrum bepaalt.
  • Ten tweede hanteren we een open houding. Bij ons kan er over elk onderwerp gesproken worden. Daarnaast streven we ernaar om al onze beslissingen zo duidelijk mogelijk te communiceren naar onze bewoners en personeelsleden.
  • Ten derde gebruiken al onze woonzorgcentra een warmmenselijke aanpak. Daarbij sluiten we ons aan bij het initiatief ons hart klopt voor u van Zorgnet-Icuro. Een glimlach is soms meer waard dan duizend woorden.